Překvapení se nekonalo, VOKD Poruba odjíždí z Chomutova bez bodů

13.09.2008, Miroslav Kučera, Adam Bagar

Hokejisté VOKD Poruba dokázali v úvodním kole porazit na domácí půdě ambiciózní Hradec Králové 5:3. Tentokrát se Ostravané představili na ledě největšího aspiranta na postup do extraligy - týmu Chomutova. Posilami nabitý kádr Chomutova v úvodním kole doslova smetl Beroun 8:1 a na utkání s Porubou tak byli Severočeši rozhodně v dobré náladě. V úvodní třetině byli přece jen lepším týmem domácí, což dokázali i zúročit brankou v šestnácté minutě. Druhá část přinesla vyrovnaný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Nejprve vyrovnal Milan Ovšák, následně sice domácí odskočili na rozdíl dvou branek, ale poslední gólové slovo měl v této třetině Radek Hubáček. Do kabin se tak odcházelo po čtyřiceti minutách hry za stavu 3:2 pro domácí. Výsledek utkání tak byl stále otevřený. V rozmezí 46. až 48. minuty hosté dvakrát inkasovali, a tak jejich šance na případné body z chomutovského ledu definitivně uhasly. KLH Chomutov tak porazil sympaticky hrající Porubu 5:2. Další utkání sehrají svěřenci trenéra Vavrečky ve středu 17. září, kdy od 17:00 hod. přivítají Vrchlabí.

- 2.kolo so 13.9.17:30
Piráti Chomutov
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Jíra (Hlinka, Pulpán), 23. Hašek (Charousek), 30. Hašek (Ťupa, Bombic), 46. Pulpán (Mikšovic, Hlinka), 48. Jíra (Mikšovic, Toivonen) - 21. Ovšák (Červenka, Zdeněk), 30. Hubáček (Gelačák). Rozhodčí: Šindler - Rozlílek, Bertlík. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2078. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Piráti Chomutov: Lundell - Chmelíř, Révay, Pulpán, Toivonen, Ťupa, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Malát, Domin, Fábry.
HC RT TORAX Poruba 2011: Iláš - Ovšák, Tesařík, Brincko, Vajda, Holík, Vnenk, Suchý - Červenka, Najdek, Zdeněk - Gelačák, Hubáček, Niec - Mikula, Holuša, Rehuš - Mocek, Janečka, Buček.

Chomutov zvítězil v těžkém utkání nad celkem HC VOKD Poruba 5:2. Přestože byl v utkání favoritem, první třetina tomu neodpovídala. Hned ve třetí minutě šel Chomutov do čtyř. V přesilovce se sám před brankářem Lundellem ocitnul Červenka, ale svojí šanci neproměnil. V 5. minutě si svojí první přesilovku zahráli domácí. Kromě střely Jeslínka se však neprosadili. Chvilku po skončení přesilovky se role vyměnily a hráli přesilovku hosté. Jenomže Ostravským hráčům se nedařila rozehrávka a po nepřesných kombinacích se hra vrátila do standartního počtu hráčů. Ve 12. minutě měli hráči KLH hned dvě příležitosti ke skórování, tu první zneškodnil bez problémů brankář Iláš a Chmelíř ranou od modré jen těsně minul branku. V 15. minutě se v útočném pásmu napřáhnul Révay a vyslal na gólmana dělovou ránu, která ho trefila přímo do masky. Otřesený brankář hostí však po chvilce vstal a v utkání pokračoval. V čase 15:16 se k puku dostal Hlinka, krásnou přihrávkou našel Petra Jíru a ten z bekhendu skóroval. Ještě v též minutě se provinil hostující Vnenk sekáním a o chvilku později ještě poslal na led kolenem dalšího hráče KLH. Domácím se tak naskytla možnost čtyřminutové přesilové hry, v které se jim ovšem nedařilo, a tak první třetina skončila za stavu 1:0.

Hned na začátku druhé třetiny se po přesné přihrávce Zdeňka do jízdy prosadil Milan Ovšák. Porubští se po vstřelené brance vzchopili a na dvě minuty se usadili v útočném pásmu. Ve 23. minutě však ujel Jaroslav Hašek a po individuální akci vstřelil druhou branku Chomutova. Ve 24. minutě si domácí zahráli opět přesilovku, na trestnou lavici odjel Vnenk za hákování. Jenomže o 26 sekund později fauloval Révay a hra tedy pokračovala čtyři na čtyři. Hra ve čtyřech svědčila lépe hostům, usídlili se v útočném pásmu, ale žádnou střelu na Lundella nevyslali. V čase 29:29 se v přesilovce trefil Jaroslav Hašek, přesnou ranou mezi betony poslal domácí do vedení o dvě branky. Vzápětí však snížil Radek Hubáček, když nadvakrát prostřelil Lundella. Ve 33. minutě nedokázal Hašek v přesilovce ani nadvakrát protlačit kotouč za gólmanova záda. V čase 37:29 fauloval Hlinka hostujícího Najdka, který tak nemohl skórovat. O minutu později ujel Jeslínek, ale netrefil branku.

Do třetí třetiny Chomutovští doslova vlétli a hned v úvodu zhatil velikou šanci Jíra. Hráče Ostravy dostal ve 42. minutě do oslabení opět Vnenk. Ve 45. minutě hráli domácí opět přesilovou hru, kterou bleskově využil Lukáš Pulpán a Chomutov tak vedl 4:2. A Chomutovský brankostroj pokračoval dále, v čase 47:18 objel branku hostí Petr Jíra a v oslabení zakončil k pravé tyči svůj brejk. Po několika nevyužitých šancích na obou stranách oslabil svůj tým Míka. Vzápětí k němu na trestnou lavici přisedl Fábry za hákování. Do třetice si šel odpočinout Mikšovic za vysokou hůl. Na trestné lavici Chomutova to tak vypadalo, jako na střídačce. V 56. minutě hra pokračovala 4 na 4, když po faulu vysokou holí oslabil Ostravské Gelačák. Necelé dvě minuty po skončení všech trestů Chomutovských měli hosté další příležitost, Hlinka dostal 2 minuty za nedovolené bránění. Žádný gól ale do konce třetí třetiny nepadl a utkání tedy skončilo vítězstvím KLH v poměru 5:2.