Dorostenci Poruby v nadstavbě poprvé nebodovali, katem bylo Uherské Hradiště

03.02.2019, Romana Opatová

Z technických důvodů opožděné zahájení zápasu vyšlo lépe hostům a po celý zápas si dokázali udržet dvou až tří brankové vedení. První třetina skončila 2:0 pro hosty. HC RT TORAX skóroval až v úvodu druhé třetiny, výsledek na chvíli srovnal, ale následně hosté opět odskočili, tentokráte již na tři brankové vedení. Poslední třetina byla na góly nejbohatší, HC Uherské Hradiště si vedení pohlídalo a i přes mnohačetné vyloučení v poslední části zápasu nedovolilo domácím hráčům zápas vyrovnat. V utkání kraloval a čtyř gólovým hattrickem k vítězství Hradišti pomohl útočník Adam Hlůšek.

Regionální liga dorostu - 19.kolo ne 3.2.10:00
HC RT TORAX Poruba
HC Uherské Hradiště
5:7(0:2, 2:3, 3:2)
Branky a nahrávky: 21. Sienkiewicz (Ślusarczyk), 23. Boguaj (Chovanec, Vehovský), 41. Halata, 45. Ślusarczyk, 57. Chovanec (Halata) – 1. Hlůšek (Bezděk), 9. Hlůšek (Stašek), 25. Čechmánek (Volas), 28. Hlůšek (Stašek, Bezděk), 36. Hlůšek (Bezděk) 49. Stašek (Střítežský) 54. Mimochodek (Volas). Rozhodčí: Klapetek – Tuzial, Řezáč. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:7, 5:7.
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Gelnar, Pasek, Kríž, Macias Kac., Elbl, Hlaváč, Borkovec – Boguaj, Krčmarský, Chovanec – Vehovský, Halata, Bukovjan – Kovalčík, Hlavatý, Ślusarczyk - Macias Kr., Sienkiewicz
HC Uherské Hradiště: Mraček – Střítežský, Vaščák, Novák, Žák, Pippal, Valda – Macháň, Čechmánek, Bezděk, Witoš, Volas, Mimochodek, Hlůšek, Stašek, Mišťůrik

Hvězdy zápasu

Adam Hlůšek (UHH) (4+0)
Tomáš Stašek (UHH) (1+2)
Bezděk Martin (UHH) (0+3)

V úvodní třetině dvakrát šťastně skórovalo Uherské Hradiště

Hosté z Uherského Hradiště vstoupili do zápasu se značným štěstím. Hned v úvodní minutě se jejich první střela na domácího brankáře Vincence Drabčíka svezla po jeho pravém betonu k tyčce a nešťastně proklouzla do sítě domácích. Skóre na 0:1 otevřel Adam Hlůšek. Bezprostředně poté ale Hradiště faulovalo a domácí měli šanci přesilové hry. V jejím úvodu ale fauloval Pavel Chovanec a hra se početně vyrovnala na čtyři na čtyři. HC RT TORAX se snažil skóre zápasu srovnat, jejich akce i střely si ale cestu do brány nenašly. I soupeř v této části hry nepříjemně "kousal". V 9. minutě se po skrumáži před brankou Drabčíka dostal puk z jeho dohledu, Adam Hlůšek ho dokázal do brány dostrkat a svým druhým gólem navýšit stav na 2:0 z pohledu hostí. Ve 13. minutě se dostal do zajímavé pozice Maxim Vehovský. Zachytil v útočné třetině přihrávku soupeře, jeho střelu ale brankář vykryl. I během této části hry se šance objevovaly na obou stranách. V 16. minutě v rámci obranného zákroku hákoval Kryštof Krčmarský a Hradiště dostalo svou druhou početní výhodu. Tu ale soupeř dlouho nevyužíval, během úniku porubských podrážel Jakub Valda a počet hráčů se jako v úvodní části hry opět srovnal čtyři na čtyři. Během této hry se pěkně před brankáře dostal Kryštof Krčmarský, ale v jeho postavení nenašel skulinu a nepřekonal jej. HC RT TORAX zakončil třetinu s dvoubrankovou ztrátou.

Padaly góly na obou stranách, hosté ale vedení navýšili

Domácí vstoupili do druhé třetiny velmi aktivně. V jejím úvodu překonal brankáře hostů Matyáše Mračka střelou zápěstím z pravé strany Filip Sienkiewicz – 1:2. Krátce na to v 23. minutě dokázal střelu Pavla Chovance z ležící pozice dorazit do odkryté brány Václav Boguaj a stav utkání vyrovnal na 2:2. Hosté ale nezaváhali a v 25. minutě na srovnání odpověděli střelou Jakuba Čechmánka pod pravý horní roh a opět si stáhli vedení na svou stranu – 3:2. A tlačili dále. V 28. minutě do brány Drabčíka po skrumáži dorážel opět Adam Hlůšek a navýšil vedení hostů o dva góly – 4:2. I tento stav se svěřenci Davida Moravce snažili korigovat a hráli aktivně. V 32. minutě obdržel rychlou přihrávku Kryštof Krčmarský, obloukem ujel obráncům, ale následná střela vzduchem bránu minula. O minutu později dojel ke kotouči k zadnímu hrazení Maxim Vehovský, ze strany ale kotouč do brány Hradiště neprotlačil. Následovala řada podobných šancí, brankář soupeře byl ale vždy na místě. V 36. minutě na opačné straně nejprve zachraňovala Drabčíka tyč a bohužel po chvilce z dalšího útoku hostů do jeho sítě opět z blízky dorážel Adam Hlůšek a svým čtvrtým gólem navýšil hradecké vedení na 5:2. V poslední minutě se dostal ke střele domácí Krzysztof Macias, střela ale neměla razanci, a i přes zastínění ji brankář dokázal pokrýt. HC RT TORAX si ještě vybral před vhazováním v útočné třetině oddechový čas, trenér odvolal gólmana a i přes početní převahu stav nezměnil.

HC RT TORAX skóre korigoval, hosté ale vždy odskočili

I do úvodu poslední třetiny vtrhli domácí velmi bojovně a v čase 40:49 sólem přes celé hřiště snížil na 3:5 unikající Jakub Ślusarczyk, ale v zápise byl za autora gólu zapsán oficiálně kapitán Matěj Halata. Minutu poté minul Filip Sienkiewicz krásnou přihrávku od Jakuba Ślusarczyka, který následně sám v další akci střílel na bránu Hradiště. Tlak pokračoval a v 45. minutě po signalizovaném trestu hostí snížil dalším pokusem Jakub Ślusarczyk – 4:5. V 47. minutě od modré tvrdě střílel Filip Hlaváč, střelu ale brankář soupeře vykryl tělem. V 49. minutě se opět dostali k útoku i hosté a byli úspěšní. Pohotovou střelou pod horní tyč vedlo Uherské Hradiště gólem Tomáše Staška 6:4. V 54. minutě propadla do sítě HC RT TORAX další střela, tentokráte při zakrytém výhledu brankáři mezi nohy – střílel Štěpán Mimochodek a hosté opět vedli o tři góly – 7:4. Porubští zápas nevzdávali. V 57. minutě po asistenci Matěje Halaty zblízka korigoval výsledek na 5:7 Pavel Chovanec. Poté se opět dostal Matěj Halata k odraženému puku, z boku ho ale do brány dorazit nedokázal. V posledních dvou minutách se již jen vylučovalo. V 59. minutě byli ještě po vzájemné šarvátce vyloučení dva hráči Poruby a HC Uherské Hradiště dohrávalo přesilovou hrou. Za pozdní dohrání byl následně vyloučen i kapitán domácích a počet hráčů se snížil pět na tři ve prospěch hostí. I tento počet nebyl konečný, za hákování odešel na trestnou lavici Tomáš Štašek. Hosté si vzali pro uklidnění oddechový čas a zápas již dohráli do vítězného konce.

Ostatní zápasy 19. kola

Frýdek-Místekvs.Znojmo4:1
Vítkovice Bvs.Kroměříž8:4
Brumov-Bylnicevs.EHC LIONS2:3sn

Ohlasy k utkání

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Chtěl bych pogratulovat soupeři k výkonu, dali sedm branek a některé byly velmi pěkné a některé byly dílem i náhody a štěstí, ale to prostě k hokeji patří. Většinou je potrestaný ten, kdo tomu nejde naproti. A to my jsme dneska bohužel nebyli. Už v zápasové přípravě to nebylo úplně ono a nebyl jsem spokojený. Jinak ta hra vůbec nebyla špatná, kluci se „kousli“, šli až do konce, dřeli, co to šlo, ale bohužel víc jak pět gólů se nepodařilo vsítit. Měli tam i šance, ale ta hlava dneska nebyla úplně OK. Soupeř dal víc gólů, měl trošku víc navrch celý zápas, kdy my tahali za kratší konec.

Miroslav Matůšek (HC Uherské Hradiště): My máme mužstvo na to, abychom hráli, jak dnes s Porubou, tak včera s Vítkovicemi rovnocennou partii. Spíš jsme vždycky jednu třetinu úplně vyhořeli a pak už se to nedá dohánět s takovýmto soupeřem. My máme kvalitu na to, že můžeme porazit, ne porážet, a dneska to tak dopadlo.

Tabulka RLD po neúplném 19. kole – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 19120:3752
2.Vítkovice B 17101:4741
3.Uherské Hradiště 19100:7637
4.Kroměříž 1765:7321
5.Brumov-Bylnice 1861:8620
6.EHC Lions 1667:9019
7.Znojmo 1854:11212
8.Frýdek-Místek 1838:8511