Vrba v premiéře vychytal vicemistra, Buček dal hattrick a vrátil béčko na čtvrté místo

10.01.2018, René Chyla

Porubské béčko navázalo na nedělní úspěch proti Rožnovu pod Radhoštěm a svou pětizápasovou domácí sérii zakončilo stylově výhrou, když svému soupeři opět nasázelo sedm branek a v lize jej aktuálně opět zdobí titul nejlepšího útoku vůbec. V porubské aréně se sice hrálo téměř tři čtvrtě hodiny pouze 1:0, v posledních šestnácti minutách se ale střelci obou stran rozparádili a k vidění byla nakonec přestřelka 7:3 se šťastným koncem pro domácí. Adam Vrba tak začal v B-týmu výhrou, Martin Buček nastřádal hattrick během pouhých osmi minut a dvaceti vteřin.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 22.kolo st 10.1.18:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HC BOSPOR Bohumín
7:3(0:0, 1:0, 6:3)
Branky a nahrávky: 28. Gelnar (Hranoš, Štěpán), 46. Gelnar (Ballner, Hranoš), 52. Buček (Černín), 53. Sysala, 54. Buček (Rosypka), 60. Buček (Rosypka, Černín), 60. Chomič (Sysala, Široký) – 44. Špak (Holý), 47. Kopún (Tobola, Šmíd), 55. Tobola (Ivan). Rozhodčí: Hykel – Blaževič, Štěpán. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 42:24 (15:2, 12:8, 15:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 7:3.
HC RT TORAX Poruba "B": Vrba – Baca, Černín; Ščurek, Široký; Hranoš, Štěpán; Dvořák, Bijota – Rosypka, Gola P., Buček – Korec, Sysala, Chomič – Gelnar, Gola R., Ballner – Hudec, Veselý, Prepsl
HC BOSPOR Bohumín: Unzeitig – Javín, Čahoj, Zátopek, Ovčaří, Čintala, Kropka, Benda – Mikšan, Ivan, Král, Šmíd, Kopún, Kovalski, Buba, Tobola, Holý, Špak, Vlček, Besta

Hvězdy zápasu

Martin Buček (POR) (3+0)
David Sysala (POR) (1+1)
Patrik Gola (POR) (0+0)

Porubská převaha, avšak bez branek

Porubské béčko sehrálo proti Bohumínu první třetinu excelentně a hosty prakticky vůbec k ničemu nepustilo, nicméně scházely také branky. V páté minutě si do dobré pozice mezi kruhy najel Patrik Gola, jeho rána ale orazítkovala pouze pravou tyč. Bohumín se osmělil k první střele až v minutě třinácté, kdy se uvolnil Marek Ivan, jeho si ale vychutnala nová akvizice v porubském brankovišti Adam Vrba. Zanedlouho se do přečíslení dostal Jakub Hudec, který naservíroval ideální pas Ondřeji Veselému, ten ale nahrával ještě najíždějícímu spoluhráči, a celou akci tak překombinoval. Pár desítek vteřin před první sirénou mohl skóre po Ballnerově nahrávce otevřít Jakub Gelnar, porubský útočník byl ale v šanci faulován, a tak nemohl patřičně zakončit.


Euforie ze zlaté hole Gelnara

Druhá třetina se opět nesla zejména ve znamení výborné práce obranných řad v čele s bezchybnými brankáři. Ve 25. minutě domácí špatně vystřídali, čímž se Dominik Tobola ocitl v dobré pozici, Adam Vrba ale tváří v tvář bohumínskému útočníkovi nezklamal. Na druhé straně se mezi několika hráči prosmýkl Vladimír Rosypka, v jasné šanci byl ale faulován a rozhodčí i tentokrát ocenil počínání Bohumínských pouze dvěma minutami. Z nabídnuté přesilovky ale už domácí skórovali. Střela Michaela Hranoše byla hostujícím obráncem tečována mimo tři tyče, nicméně dostala se přesně na hůl Jakuba Gelnara, který se s ničím nemazlil a zaskočil překvapeného Jana Unzeitiga bleskovou ranou mezi betony – 1:0.


Bohumín stihl dvakrát srovnat, pak odpadl

Poslední dvacetiminutovka byla od těch dvou předešlých rozdílná jako den a noc, góly totiž padaly jako na běžícím páse. Bohumínský Bospor nejprve slavil vyrovnání, když se ve 44. minutě z pravého kruhu do horního růžku trefil na milimetr přesně Adam Špak – 1:1. Ihned si ale Porubští vzali vedení zpět. Jakub Gelnar nahodil kotouč z levé strany, který k překvapení všech zapadl za Unzeitigova záda – 2:1. Neuběhla ani minuta a v porubské aréně bylo podruhé vyrovnáno. Puk se po několika odrazech dostal až k Marku Kopúnovi, který už měl před sebou prázdnou branku – 2:2. Vyrovnaný stav ale trval zhruba pět minut a poté opět začali úřadovat domácí borci. Martin Buček se natlačil za posledního beka a v pádu dokázal kotouč propasírovat do sítě – 3:2.


Unzeitig podlomil Bosporu kolena, Buček zkompletoval hattrick

V čase 52:02 se pak hostující brankář příliš nepředvedl, když vyjel z brány a přímo namazal Davidu Sysalovi, který už měl jednoduchý úkol – 4:2. Dvě minuty a další gól ostravské střídačky. Tentokrát vyslal do úniku Martina Bučka Vladimír Rosypka a prvně jmenovaný si počínal jako zkušený mazák. Střela mezi betony – 5:2. Bohumín následně snížil v přesilovce a stačilo mu k tomu pouhých šest vteřin. Marek Ivan nahrával zprava do prázdné Dominiku Tobolovi – 5:3. Hosté v závěru sáhli k oddechovému času a následné hře bez gólmana, ta ale přinesla radost borcům HC RT TORAX. Vladimír Rosypka v přečíslení přenechal Martinu Bučkovi, jenž zkompletoval hattrick – 6:3. To však stále nebylo vše, dvanáct sekund před koncem totiž do kotouče v brankovišti plácl Václav Chomič a puk zapadl k pravé tyči – 7:3.


Ostatní zápasy 22. kola

Nový Jičín "B"vs.Horní Benešovhraje se 7.2.
Frýdek-Místek "B"vs.Krnov6:2
Orlovávs.Český Těšín5:2
Rožnov pod Radhoštěmvs.Studénka4:7

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): První třetina byla z obou stran spíše opatrná, nechtěli jsme do soupeře příliš vletět, protože plno gólů dostáváme hlavně z protiútoku. Z naší strany byla ta úvodní dvacetiminutovka perfektní, bruslili jsme, byly tam nějaké šance a Bohumín jsme k ničemu téměř nepustili. Hráli jsme dobře až do té doby, něž jsme vstřelili branku. Od té doby jsme nepochopitelně otevřeli hru, začali po ledě lítat, všichni najednou chtěli dát góly, tlačili se dopředu a nehráli to, co první polovinu zápasu. Od té doby se hra otevřela a šancí přibylo. Poslední třetinu jsme ale začali zbytečně ustrašeně, pomalu jsme přistupovali k hráčům, dělali jsme špatné rozehrávky. Do vedení nás zpátky dostaly spíše šťastné branky, což nás docela nakoplo a závěr, i když byl poněkud vyhrocenější, tak jsme si pohlídali. V průběhu jsme hráče nabádali k tomu, abychom hráli stejně jako první třetinu, ale to se už ve druhé půli utkání moc nevedlo. Měl jsem pocit, jako bychom dostali strach, odskakovaly nám kotouče a byla tam také situace, kdy náš gólman rozehrál lépe, jak někteří naši beci. Musel jsem na některé hráče v závěru zvýšit hlas, aby začali i hrát a dávat góly. Myslím, že body bereme ale zaslouženě.

David Mikšan (HC BOSPOR Bohumín): Hráli jsme špatně. Bez pohybu, bez sebeobětování a chuti vyhrát to jinak ani skončit nemohlo. Výsledek je naprosto zasloužený, Poruba byla lepší, a proto bere tři body. To, že zápas byl dlouho pouze 1:0, bych přisuzoval spíše nemohoucnosti domácího týmu, protože my jsme za dvě třetiny vystřelili asi šestkrát na bránu, z čehož se moc upéct nedá a tam nás hlavně držel pořádně gólman.

Tabulka po 22. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 21102:6550
2.Bohumín 21112:6645
3.Studénka 20105:7443
4.Poruba "B" 20123:7137
5.Český Těšín 21120:8636
6.Krnov 2286:9136
7.Frýdek-Místek "B" 2192:7333
8.Horní Benešov 2071:11818
9.Rožnov pod Radhoštěm 2287:13313
10.Nový Jičín "B" 2034:1551