Posila jako hrom! Porubskou defenzívu vyztuží Tomáš Voráček

Posila jako hrom! Porubskou defenzívu vyztuží Tomáš Voráček

Lukáš Bajgar, 07.09.2020
HC RT TORAX Poruba 2011 stále neuzavřel tvorbu kádru pro nadcházející ročník a šperkuje jej zajímavými jmény. Staronovou porubskou tváří se tak oficiálně stává Tomáš Voráček, od něhož si vedení slibuje bohaté zkušenosti a jistotu v zadních řadách a jenž podepsal smlouvu na jednu sezónu. Na zkoušku pak přichází ruský forvard Novikov.

Tomáš Voráček hokejově vyrůstal v Porubě, odkud se v dorosteneckém věku vydal do Vítkovic. Tehdy o hlavu převyšoval své vrstevníky a jeho rána od modré zabolela nejednoho brankáře. Nyní se – s výjimkou třízápasové anabáze ve druhé lize – vrací po šestnácti letech takříkajíc domů. Krom Vítkovic působil také v Mladé Boleslavi, ve Spartě Praha, v Slovanu Bratislava, ale například i v Pardubicích, za něž loni odehrál 33 utkání. Mezi vrcholy Voráčkovy kariéry jistě patří utkání v reprezentačním dresu, kde byl stálicí již od kategorie U16 až po seniory.

„Tomáš Voráček je zkušený bek, odehrál pět stovek zápasů v extralize, zahrál si v KHL a svou práci obránce prokazoval také v reprezentaci,“ těší generálního manažera Pavla Hinnera. „Slibujeme si od něj především jistotu a předání zkušeností v našich zadních řadách.“

V úterním přípravném utkání na ledě Vsetíně se představí dvaadvacetiletý rodák z Omsku, Nikita Novikov, jenž má ve svém věku bohaté zkušenosti s ukrajinskou nejvyšší soutěží. V dresu Donabassu Doněck během dvou ročníků nasbíral 38 kanadských bodů.

Statistiky Tomáše Voráčka dle EliteProspects

Statistiky Nikity Novikova dle EliteProspects